Wist je dat: je voor de verzorging van een orchidee geen groene vingers hoeft te hebben?

De orchidee heeft helaas nog steeds de reputatie een lastige plant te zijn, terwijl niets minder waar is. Deze bloeiende blijmaker is namelijk al gauw tevreden. Hoe pak je dat dan aan? 

De orchidee ‘verwaarlozen’ is eigenlijk nog beter dan de plant te veel liefde te geven…Een overkill aan water of zonlicht overleeft de orchidee vaak niet, terwijl de plant wel langere tijd zonder water kan. Nu niet gaan overdrijven natuurlijk, jij kan ook meerdere dagen zonder vocht, maar eens houdt het op…

Met name bij een Phaleanopsis kun je weinig verkeerd doen. Een keer per week de plant in (lauw)water dompelen – en laten uitlekken –  is genoeg! En als je het echt goed wilt doen, geef je de orchidee ook één keer per maand verse orchideeënmest.

Als je de plant naast bovenstaande tips ookk nog eens op een lichte plek zet (niet in de volle zon!) ben je verzekerd van een Phaleanopsis die meerdere maanden bloeit. Eitje toch?!

Uitgebloeid?  Knip dan de stengel waaraan de knoppen hebben gezeten – boven het tweede ‘oog’ – af en wacht tot er een nieuwe stengel terug groeit.

Wil je echt alle details weten over de verzorging van de orchidee? Lees dan hier verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *